Potřebujete:
600 g brambor, uvařených, vychlazených a oloupaných
3 cibule
3 lžíce sádla
400 g vařeného vepřového nebo vepřové pečeně,
100 g kvalitní libové slaniny,
4 vejce
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
1 lžičku čerstvé nasekané majoránky
1 lžíci nasekané pažitky
1 lžíci nasekané petržele, pepř, sůl
Postup
Brambory nakrájejte. Ve velké pánvi se silnějším dnem nebo kastrolu rozpalte sádlo.
Přidejte cibuli a brambory, po chvíli opékání, když brambory začnou chytat barvu, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a na kousky pokrájené maso.Osolte, přidejte nasekaný česnek a drcený kmín.
Na druhé pánvi rozehřejte máslo a poté připravte z vajec volská oka. K opečeným bramborám s masem přidejte bylinky, pokrm dochuťte a rozdělte na talíře. Ke každé porci přidejte volské oko.