Hledáte-li tip na lehkou, zdravou a velice chutnou večeři, věřte, že losos je tou nejlepší možnou volbou. V kombinaci s tymiánem a chřestem bude bezkonkurenční.
Ingredience:
2–4 porce lososa
svazek zeleného chřestu
½ lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
3 snítky čerstvého rozmarýnu
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej na restování
sůl, pepř
Postup:
Nejprve u chřestu oloupejte poslední třetinu výhonku. Přiveďte k varu osolenou vodu a dejte chřest na tři minuty vařit. Poté ho zchlaďte vodou. Lososa osolte, opepřete, přidejte tymián a osmahněte na oleji z obou stran.
Začněte ho smažit kůží dolů. Přidejte na pánev také snítky rozmarýnu. Dozlatova osmahněte i chřest. Osolte ho a opepřete. Lososa zakápněte citronovou šťávou a ozdobte rozmarýnem.