Ingredience (1 koláčová forma 25 cm průměr):
Těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g másla
Špetka soli
1 vejce
1 Vanilkový cukr Vitana
50 g moučkového cukru
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo.
Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 citron na šťávu a kůru
150 g cukru krupice
1 Třtinový cukr s limetkou Vitana
300 g očistěné a nakrájené hrušky