Zapečené brambory, lilky a mleté maso oživí nevšední skořice.
Ingredience: 500 g mletého hovězího masa, 1 cibule, 3 listy řapíkatého celeru, 5 stroužků česneku, olivový olej, 2 bobkové listy, ½ rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 2 lilky, sůl , černý pepř, skořice,400 g brambor
Bešamel: 200 ml plnotučného mléka, 2 bobkové listy, 70 g másla, 70 g hladké mouky
Postup: Cibuli, celer a česnek nakrájejte a orestujte. Přidejte maso.
Přidejte 2 bobkové listy a rajčatový protlak. Podlijte vínem, přilijte vývar a duste.
Lilky nakrájejte na plátky a orestujte. Osolte, opepřete a posypejte skořicí. Bešamel: Ohřejte mléko se 2 bobkovými listy. Rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, přilijte mléko. Vařte 15 minut.
Musaka: Brambory nakrájejte na plátky. V zapékací míse prokládejte s bešamelem, masem a lilky. Pečte 45 minut.