Suroviny:
4 velká rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička drceného chilli
1300 ml kuřecího vývaru
1 kukuřičná tortilla
sůl
2 lžíce olivového oleje
1 avokádo
100 g cheddaru
½ limety
čerstvý koriandr
Postup:
Drcené chilli opražte na rozpálené pánvi, dejte ho do misky a zalijte trochou horké vody. Rajčata a cibuli nakrájejte na menší kousky a vložte je do hrnce. Přidejte oloupaný česnek a namočenou chilli papričku.
Vše rozmixujte dohladka a vařte bez poklice na středním plameni. Jakmile směs zhoustne, přilijte kuřecí vývar, osolte a opepřete. Tortillu nakrájejte na tenké proužky a osmažte je ze všech stran v rozpáleném oleji.
Hotovou polévku nechte asi 10 minut odstát a rozdělte ji do misek. Porce zakápněte limetovou šťávou a ozdobte čerstvým koriandrem, na kostičky nakrájeným avokádem, strouhaným sýrem a křupavými opečenými tortillami.
Tip!
Místo opečených tortill můžete použít nachos.
Takový recept by se skvěle hodil do mé fotoknihy o gastronomii. Krásná barevná kombinace s koriandrem a avokádem, to se musí vyfotit!
Wow, tahle polévka vypadá fakt dobře! Jsem nikdy takovou nezkoušela, ale určitě ji plánuju otestovat, třeba při příštím výletu.