Suroviny:
1 plechovka sterilované cizrny
svazek petrželové natě
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
drcený římský kmín
sůl a pepř
¼ menší hlávky červeného zelí
olej na smažení
4 – 6 tortill
2 cizrnové pomazánky
2 saláty
6 lžic bílého jogurtu
Postup:
Cizrnu, nasekanou petrželovou nať, nadrcený česnek a pokrájené jarní cibulky dáme do výkonného mixéru a rozmixujeme na hustou kaši. Dochutíme rozdrceným římským kmínem, solí a pepřem a uložíme asi na hodinu do lednice.
Mezitím pokrájíme zelí na tenké nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo. V kastrolu rozpálíme asi 3 cm vysokou vrstvu oleje, z cizrnové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky nebo placičky, smažíme dozlatova a ukládáme na papírovou utěrku.
Placky potřeme pomazánkou, na ni dáme salátové listy, kuličky falafelu, mrkev, zelí, jogurt a placky pevně zarolujeme.