Dopřejte si nějaké to křupání k televizi. Tortillová pizza se skvěle hodí i k pivečku nebo vínu.
Ingredience:
2 velké pšeničné tortilly
100 ml rajčatové omáčky (např. pasírovaná rajčata s bylinkami)
150 g strouhaného sýra (mozzarella, čedar nebo gouda)
1/2 červené papriky (nakrájené na tenké proužky)
1/2 žluté papriky (nakrájené na proužky)
hrst černých oliv (nakrájených na kolečka)
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky sušeného oregana
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Předehřejte si nejprve troubu na 200 °C.
Tortillu bohatě potřete rajčatovou omáčkou a posypejte polovinou nastrouhaného sýra. Můžete zvolit i kombinaci několika typů vašich oblíbených sýrů.
Na pizzu dále rozvrstvěte papriku nakrájenou na proužky, na kolečka nakrájené olivy a posypejte zbytkem sýra.
Pokapejte ji olivovým olejem a posypejte oreganem.
Pečte v předehřáté troubě přímo na roštu nebo na plechu asi 8–10 minut, dokud není sýr dokonale rozpuštěný a okraje tortilly báječně křupavé.
Taky miluju tenhle styl rychlých jídel. Hlavně ten čedar s bílým vínem, to musí být mňamka!
Tortillová pizza je prostě pecka! Rychlý recept a tolik variant, jak si ji vylepšit, mám ráda to křupání.
Znie to skvělě, určitě to vyzkouším při další sobotní filmové noci! Mám ráda jednoduché recepty, ať už je to u televize nebo pivečka.