Potřebujete:
500 g lesních hub nebo žampionů, máslo, 1 menší cibuli, 5 krajíců chleba nebo 1 bagetu, čerstvou petrželku nebo tymián, sůl, pepř
Postup
Houby očistěte a nakrájejte, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V kastrůlku rozehřejte dvě lžíce másla a orestujte na nich cibulku, až zesklovatí.
K cibulce přidejte pokrájené houby, osolte je, a když pustí šťávu nechte je na malém plameni pod pokličkou podusit. Když houby změknou, odklopte pokličku a za stálého míchání je duste tak dlouho, dokud se z nich neodpaří většina tekutiny.
Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi tak, aby byly křupavé. Pokud máte bagetu, nakrájejte ji šikmo na plátky a pak opečte
Topinky lehce pomažte máslem a lžící na ně navršte dušené houby. Posypejte je nasekanou petrželkou nebo tymiánem a podávejte. .