Nadýchaná a svěží ovocná verze známého italského dezertu nadchne každého milovníka sladkých dobrot.
Potřebujete:
✿ 500 g mascarpone
✿ 12 cukrářských piškotů
✿ 110 g cukru moučky
✿ 16 jahod
✿ 4 žloutky
Cukrový rozvar:
✿ 225 g cukru krystal
✿ 1,25 dl vody
✿ 20 ml ovocného likéru
1. Jahody očistěte a nakrájejte na kousky. V míse smíchejte mascarpone se žloutky a moučkovým cukrem a elektrickým šlehačem vyšlehejte do pevné pěny.
2. Do kastrolu vsypejte cukr krystal, přilijte vodu a na středním plameni povařte asi 10 minut. Dochuťte jakýmkoli ovocným likérem. Piškoty lehce namočte do rozvaru a polovinu rozložte na dno mísy nebo na talířky.
3. Rozetřete na ně část krému, poklaďte jahodami a přidejte další vrstvu namočených piškotů, pak krém a povrch uhlaďte. Zbylý krém nastříkejte pomocí cukrářského sáčku, ozdobte jahodami a uložte alespoň na 30 minut do ledničky.
Tiramisu s jahodama? Jako seriózně, to zní mega dobře! Ráda fotím jídlo a tohle bude stopro vypadat luxusně na fotkách, nemluvě o tý chuti.
Jahody a tiramisu je kombinace, která nikdy nezklame. Ještě jsem to nezkoušel, ale vypadá to fakt úžasně. Moc se těším, až to vyzkouším!
Tohle je top recept! Móc miluju sladkosti, takže si to musím uvařit. Snad se s tim piškotama nepopletu 🙂
Móda a sladké se perfektně doplňují! Tento jahodový tiramisu bude ideálním dezertem pro moje blogerské střetnutí u kávy. Perfektní kombinace chutí!
Jako sportovkyně si hlídám jídelníček, ale myslím, že si tento dezert dopřeju po nějakém intenzivním tréninku. Mascarpone a jahody zní skvěle!
Tento recept vypadá skvěle! Miluju tiramisu a jahody dodají tu správnou svěžest. Určitě to vyzkouším na příští oslavu.