Je lehce pálivá a hodně vydatná.
Ingredience:
300 g kachních prsou
400 ml kokosového mléka
1 l kuřecího vývaru
2 lžíce červené thajské kari pasty
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru
120 g konzervovaného ananasu
200 g cherry rajčátek
olej
Postup:
V hrnci na oleji krátce osmahněte červenou kari pastu. ν Přidejte kokosové mléko, míchejte a nechte probublávat.
Zalijte vývarem a dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Krátce povařte, aby se chutě propojily.
Přidejte na kostky nakrájený ananas a cherry rajčátka. Poté krátce povařte.
Nakonec vložte plátky orestovaného nebo upečeného kachního prsa a nechte ho v polévce krátce prohřát.
Polévku podávejte ozdobenou čerstvou thajskou bazalkou.
Miluju pálivá jídla, tahle thajská polévka s kokosovým mlíkem je přesně podle mýho gusta.
Zrovna jsem přišla na chuť thajské kuchyni a tahle polévka vypadá fakt skvěle! Zkusím ji určitě po víkendu udělat.