Suroviny:
1 stroužek česneku
15 cherry rajčat
500 g těstovin
1 lžíce olivového oleje
120 g tuňáka v plechovce
100 g černých oliv
sůl
pepř
čerstvá bazalka
Postup:
Nejprve si připravte omáčku. Ve velké hluboké pánvi rozpalte olivový olej a krátce na něm opečte celý stroužek česneku. Jakmile začne hnědnout, vyjměte ho z pánve a vyhoďte. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny.
Vhoďte je do pánve, osolte a opepřete. Rajčatovou směs asi 3 minuty poduste a poté k ní přidejte okapaného konzervovaného tuňáka a nakrájené olivy. Dobře promíchejte, zakryjte poklicí a stáhněte pánev z plamene.
V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny, na tento recept se nejlépe hodí fusilli nebo penne. Ty uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus.
Jakmile budou hotové, přeceďte je a přidejte do pánve k rajčatům. Promíchejte je s omáčkou a rozdělte do talířů. Každou porci ozdobte několika lístky čerstvé bazalky a podávejte.
Tip!
Tuhle omáčku si můžete připravit do zásoby.
To je skvělý recept na rychlé večeře, zvláště když se vracím domů pozdě z práce. Těstoviny s rybou a zeleninou jsou výživné, a přitom jednoduché na přípravu.
Jo, jídlo s tuňákem a rajčatama mám moc ráda. Jednoduchý a rychlý oběd nebo večeře, super nápad jak využít ty konzervy co maj doma.
To fakt cool recept! Těstoviny miluju a tuňáka mám furt v špajzu, teď už vím, co s ním. Jednoduchý a superrychlý, to je moje!
Těstoviny s tuňákem zní skvěle! Miluju jednoduché recepty, které zvládnu během chvíle po práci. Navíc cherry rajčata a bazalka dodají úžasnou chuť.