Suroviny:
2 kuřecí prsa
40 g másla
1 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
150 g mraženého hrášku
40 g hladké mouky
150 ml smetany na vaření
400 ml kuřecího vývaru
1 balení listového těsta
1 vejce
olivový olej
sůl
pepř
snítka tymiánu
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a orestujte na lžíci olivového oleje. Odložte je stranou a do stejné pánve vložte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer.
Zeleninu několik minut opékejte, a jakmile změkne, přidejte máslo a mouku. Vše zalijte vývarem a za občasného míchání vařte, dokud nevznikne hladká omáčka. Do té vmíchejte kuřecí kostky, mražený hrášek, sůl, pepř a tymián.
Směs nalijte do zapékací mísy a její povrch zakryjte plátem listového těsta. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, potřete ho rozšlehaným vejcem a zarovnejte okraje.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte ho půl hodiny dozlatova. Před podáváním ho nechte asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Koláč podávejte ještě teplý.
Tip!
Směs si můžete připravit do zásoby do mrazáku.
Mám ráda recepty, kde smícháme zeleninu s masem. Tohle vypadá jako skvělý způsob, jak udělat večeři výjimečnou!
Tak sem si říkala, že by to mohlo být vynikajicí! Ale, jak vyjadříte chuť, kterou tymián přidáva? Zkusim a uvidim.
Tohle zní úžasně! Miluju kombinaci kuřecího masa s máslovým listovým těstem. Určitě zkusím připravit o víkendu!