Oblíbený pokrm ze syrového masa vymyslel francouzský šéfkuchař.
Ingredience:
● 300 g libového hovězího masa
● 1 jarní cibule
● 1 snítka petrželky
● 1 lžíce dijonské hořčice
● 1 lžíce olivového oleje
● tabasco
● 1 lžíce kečupu
● mořská sůl
● čerstvě mletý pepř
● 1 lžička mleté papriky
● 1 lžíce kaparů
Postup:
Maso, například hovězí zadní, si od řezníka přinesete již hotové nebo si ho můžete na masovém mlýnku namlít doma. V tom případě se doporučuje namlít maso dvakrát.
Někdo dává přednost elektrickému sekáčku, ale správně by se mělo maso na tatarský biftek naškrabat. Při škrábání postupujte s ostrým nožem podél svalu, přičemž šlachy odstraňte. Jakmile máte maso zpracované, začněte s přípravou.
Oloupejte cibuli a i s petrželkou ji nasekejte nadrobno. Maso dejte do misky a smíchejte ho se všemi ingrediencemi. Postupujte podle chuti. Klidně můžete vynechat tu, kterou nemáte rádi, a naopak přidat jinou.
K tatarskému bifteku se přidává pro zjemnění také syrový žloutek. Tatarák podávejte s dozlatova opečenými, řádně očesnekovanými topinkami.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 95 Kč
Wow, to zni luxusne! Musim zkusit priste, kdyz budu mit party. Urcite to bude hit. A ty ingredience, vsechno mam doma kromě toho masa. Super!
Moc ráda vařím a tatarský biftek je jednou z věcí, co ještě nezkoušela. Bylo by to super na nějakou oslavu, tipů na dobrý recept málo není. Tenhle vypadá jednoduchý a přitom chutný.