Tagliatelle představují dlouhé široké nudle. Seženete je v každém supermarketu. A nejlépe chutnají právě s pestem.
Ingredience:
1 balení těstovin tagliatelle
dvě hrsti čerstvé bazalky
6 lžic olivového oleje
1 velký stroužek česneku
2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
1 lžíce piniových oříšků
sůl
Postup
Dejte si vařit vodu na těstoviny. Ty si pak uvařte dle návodu uvedeného na obalu. V mixéru si rozmixujte bazalku společně s olivovým olejem, pokrájeným česnekem, sýrem, špetkou soli a oříšky.
Mixujte tak dlouho, dokud nebude pesto jemné. Až budou těstoviny uvařené pěkně na skus, můžete je promíchat společně s hotovým pestem. Dozdobte pokrm čerstvými lístky bazalky a případně parmazánem.
Náš tip:
Jste masový typ? Můžete si do pokrmu osmažit slaninu nebo orestovat kuřecí kousky.