Suroviny:
2 portobello žampiony
3 lžíce olivového oleje
1 a ½ lžíce sójové omáčky
½ lžičky mletého koriandru
čerstvě mletý pepř
½ salátové okurky
½ avokáda
1 červená cibule
5 mini tortill (průměr 15 cm)
1 PÂTIFU bazalka česnek
římský salát
bazalka
Postup:
Velké žampiony portobello nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm a vložte je do mísy. Ve vedlejší mističce rozšlehejte olej se sójovou omáčkou, koriandrem a pepřem. Marinádou přelijte plátky žampionů a obalte je v ní.
Rozehřejte pánev a opečte plátky žampionů z obou stran pěkně do zlatohněda. Okurku nakrájejte na menší kostičky, avokádo na plátky a červenou cibuli na velice tenké klínky nebo drobné kostičky.
Tortilly, zlehka opečené na pánvi dle návodu, potřete tofu paštikou PÂTIFU bazalka-česnek. Na tortillu natrhejte salát, přidejte trochu okurky, pár plátků žampionů a avokáda. Vše posypejte cibulkou a bazalkou a můžete podávat.
Tip!
PÂTIFU s bazalkou a česnekem můžete nahradit variantou s rajčaty.
To by mohlo bejt fakt dobrý, ještě když to vypadá jako zdravá hustá večeře. Skočím do obchodu, chci to hned vyzkoušet.
Dobré tipy! Marinovaní portobello zněj zajímavě, určitě se pustím do něj!
Tacos s opečenýma portobellama? To je nový! Asi si budu muset udělat výlet na trhu, abych to všechno sehnala.
Vzdy jsem si rikala, ze portobello zampiony jsou nudne, ale tohle bych mohla zkusit. Vypada to zdrave a chutne!
Tyy jo, tyhle tacos vypadají fakt bombasticky! Ráda bych to zkusila, žampiony mám moc ráda.