Gremolata je výrazná zálivka, která pochází z italské kuchyně a používá se k vylepšení chuti smažených, grilovaných i pečených mas. Její příprava je pojměrně jednoduchá a výsledek vás překvapí.
Potřebujete:
2 (250 g) T-bone steaky, sůl, pepř, kousek špeku, 2 citrony, listovou petržel, olivový olej, česnek
Postup:
Maso nechte půl hodiny před umístěním na gril odležet při pokojové teplotě. Nařízněte okraj a z obou stran hodně opepřete a osolte.
Gril potřete špekem a dejte maso grilovat při teplotě 200 ºC. Asi po pěti minutách steak otočte.
Připravte si gremolatu: nastrouhejte kůru ze dvou citronů, vymačkejte z nich šťávu, přidejte česnek podle chuti a nahrubo nakrájenou listovou petržel. Přidejte olivový olej, promíchejte, opepřete, dosolte a přilijte šťávu z masa. .