Jsou krásně křupavé a sýrem chutnají dokonale. Do těsta můžete přidat semínka nebo lžičku sušeného česneku.
Ingredience: 16 kaiserek
● 500 g hladké mouky
● 1 kostka droždí
● ½ lžičky cukru
● 200 ml mléka
● 3 lžíce pomazánkového másla
● 3 lžíce sádla
● 2 lžičky soli
● kmín na posypání
● vejce na potření
● 100 g strouhaného sýra
Postup:
Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, cukr a trochu mouky. Nechte vzejít kvásek. Mezitím dejte do mísy mouku, přimíchejte sůl, přidejte máslo a sádlo. Do směsi nalejte kvásek a vše propracujte.
Těsto nechte kynout na teplém místě. Poté ho rozdělte na 16 kousků. Vytvarujte bochánky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a na vrchu každý nakrojte do křížku. Posypte je sýrem a nechte 10 min kynout. Na 180 °C pečte 15 min dozlatova.
Příprava: 90 min
Cena za 1 kus: 3 Kč