Zbylé maso z pečínky můžete spolu s játry využít na výrobu vynikající paštiky. Můžete ji připravit i z husy a podávat třeba s kyselými okurkami, nakládanou cibulkou, bylinkami apod.
Potřebujete:
✿ 200 g kachních jater
✿ 100–150 g pečeného kachního masa
✿ 2 lžíce kachního sádla
✿ 1/2 cibule
✿ pár snítek čerstvého tymiánu
✿ 1 stroužek česneku
✿ 5 sušených švestek
✿ sůl, pepř
✿ brusinkový kompot
1. Oberte maso z kostí a nakrájejte ho na kousky. Játra očistěte a také nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli na něm orestujte.
2. Pak přidejte játra, tymián a asi 3 minuty opékejte. Poté k játrům přidejte pokrájené maso, česnek, osolte a opepřete. Nechte asi 3 minuty restovat. Můžete trošku podlít výpekem. Vyjměte tymián, vše přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
3. Švestky posekejte nadrobno a vmíchejte do paštiky. Podle libosti dochuťte. Paštiku dejte do mističek, nechte vychladnout a následně uležet v lednici. Podávejte s pečivem a brusinkami.
Tenhle recept na paštiku se mi hrozně líbí. Jen doufám, že to nebude moc složitý, ale ten popis vypadá pochopitelně. Moc díky za super tip!
Mňam, to vypadá fakt dobře! Kachní paštiku zbožňuju, ale nikdy jsem ji nezkoušela s brusinkama. Asi budu muset letos na Martina něco podobnýho ukuchtit.
Skvělý recept! Naprosto souhlasím, paštika z kachních jater je delikatesa a sušené švestky jí dodají úžasnou chuť. Určitě vyzkouším na Svatomartinské hodování.