Husa na bylinkách a citrusech je tak trochu jiný a svěží recept, který zmírní její tučnost, a navíc skvěle chutná.
Potřebujete:
✿ 1 celou husu
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ 1 lžičku rozmarýnu
✿ 2 lžičky soli
✿ 1 lžičku pepře
✿ 3 limetky (nebo citrony)
✿ 3 pomeranče
✿ 1 snítku tymiánu
✿ pár lístků meduňky
1. Z husy odstraňte droby, krk a přebytečný tuk z dutiny. Opláchněte ji zvenku i zevnitř a osušte papírovými utěrkami. V misce smíchejte tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
Položte husu prsy dolů na mřížku v pekáči a posypejte ji polovinou bylinkové směsi.
2. Jednu limetku a pomeranč nakrájejte na měsíčky a vložte je do dutiny husy. Pak ji otočte prsy nahoru a posypejte zbytkem bylinkové směsi. Kolem husy rozložte kolečka druhého pomeranče a limetky.
3. Pečte husu v troubě při 250 °C asi 1 hodinu. Pak troubu vypněte, neotvírejte dvířka a nechte husu v troubě odpočívat 45 minut. Vyndejte husu z trouby, přikryjte ji a nechte 10 minut odpočinout.
Naporcujte na mísu, obložte ji kolečky čerstvého pomeranče a limetky, ozdobte snítkou tymiánu a lístky meduňky.
Tohle je vlastně dost zajímavá varianta pečení husy. Moc se mi líbí ten nápad s těmi citrusy, určitě to zkusím na rodinnou večeři.
Tak tohle vypadá dost dobře! Nejenže to asi chutná skvěle s těma citrusama, ale ještě to je pěkně barevný na fotce!
Husa s bylinkama a citrusama, to zní fakt parádně! Asi to zkusim na ten svatomartinskej oběd, díky za nápad!
Tento recept vypadá naprosto skvostně! Vzhledem k tomu, že jsem velký milovník umění, ocenila bych jak lahodnou chuť, tak i estetickou prezentaci tohoto jídla.