Jak vypadají šunkové rolky v moderním hávu? Jsou krásně křupavé a chutnají božsky.
Ingredience:
1 velká okurka
20 dkg šunky od kosti
20 dkg plátkového sýru
200 ml smetany ke šlehání
1 cm čerstvého křenu
½ hrsti čerstvého kopru
1 lžička olivového oleje
sůl a pepř
Postup:
Omytou okurku podélně nakrájejte na tenké plátky, nejlépe škrabkou. Stejně tak nakrájejte i plátkový sýr a šunku od kosti.
Vyšlehejte smetanu ke šlehání a pomalu do ní zapracujte nastrouhaný křen, čerstvý kopr, trochu olivového oleje, sůl a čerstvě namletý pepř.
Nyní na každý plátek okurky poklaďte plátek sýra a plátek šunky. Šunku nakonec potřete křenovou pěnou a rolky zamotejte.
Aby se vám nerozpadly, možná bude jistější, když je alespoň z jedné strany zpevníte párátkem. Rolky dejte alespoň na půl hodiny vychladit do lednice.
Náš tip:
Místo křenu můžete použít česnek anebo klidně wasabi neboli japonský křen.