Strouhaný křehký koláč chutná fantasticky nejen s čerstvým ovocem, ale i s domácí marmeládou.
Suroviny – 450 g polohrubé mouky – 200 g másla – 1 balení prášku do pečiva – 2 vejce – 150 g moučkového cukru – meruňkový džem – 1 balení vanilkového cukru
Postup
1. Máslo nechte změknout a pak ho mixérem prošlehejte s cukrem a vejci. Pak postupně přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2. Jednu třetinu těsta zabalte do fólie a dejte do mrazáku. Zbylé těsto namačkejte na plech s vyšším okrajem. Na těsto rovnoměrně rozprostřete meruňkový džem a posypte vanilkovým cukrem. Navrch nastrouhejte zatuhlé těsto.
3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut.