Pokud ho chcete co nejšťavnatější, přidejte 50 g nakrájené a opečené slaniny. Místo tymiánu lze použít aromatičtější rozmarýn.
Ingredience: 4 porce
500 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
5 snítek tymiánu
1 žloutek
4 plátky čedaru
1 červená cibule
1 rajče
listy salátu
2 kyselé okurky
100 g majonézy
1 lžička mletého kari
4 bulky na hamburger
olej
Postup:
Maso dejte do mísy. Přidejte žloutek, sůl, pepř a tymián. Promíchejte a vytvarujte 4 burgery. Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Majonézu promíchejte s kari kořením.
Burgery opečte na oleji dozlatova. Na spodní díl bulky naneste majonézu. Přidejte listy salátu, pak burger a přidejte plátek sýra, nakrájenou okurku, cibuli a rajče. Přiklopte druhým dílem bulky a podávejte.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 60 Kč