Grilovaná zelenina je neskutečně chutná. Díky grilování dostane kouřovou chuť a bylinky jí dodají omamnou vůni.
Na náplň:
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 červené papriky
4 čerstvé žampiony
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky oregana
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Zeleninu důkladně omyjte a osušte. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka. Papriku rozpůlte, žampiony zase nakrájejte na silnější plátky. Všechnu zeleninu dobře osolte, opepřete a přidejte nasekané čerstvé bylinky.
Poté ji nechte chvíli odpočinout. Nakonec zeleninu promíchejte s trochou olivového oleje.
Rozpalte gril a kousky zeleniny ogrilujte na alobalu nebo alobalovém tácku. Před servírováním zeleninu dozdobte čerstvým tymiánem nebo jinou bylinkou.
A ještě jednou zeleninu opepřete čerstvě namletým pepřem a mořskou solí. Grilovaná zelenina skvěle chutná teplá i studená a můžete ji jíst jako přílohu k masu, sýrům nebo jen tak samotnou.