Suroviny na 4 porce:
1,5 kg srnčí kýty s kostí, 1 mrkev, 1 cibule, 0,5 l červeného vína, 6 jalovcových bobulí, 2 bobkové listy, 3 lžíce oleje, sůl, kuličky barevného pepře
Postup:
1. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kostičky. Dáme vařit víno a přidáme 500 ml vody. Přidáme bobkový list, jalovcové bobule, sůl a připravenou zeleninu. Krátce povaříme a necháme vychladit.
2. Maso očistíme a naložíme ho do vychladlé směsi vína a koření. Necháme minimálně 24 hodin uležet. Uleželé maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak ho podlijeme směsí vína a koření.
3. Dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podléváme. Hotové maso nakrájíme a podáváme se zelným salátem a bílým pečivem.
.