Suroviny:
200 g čerstvého špenátu
2 vejce
200 ml mléka
250 g hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 balení kypřicího prášku
100 g goudy
100 g hub
sůl
pepř
Postup:
Listy špenátu opláchněte a nechte je dobře okapat nebo je vložte do odstředivky na salát. Poté je ostrým nožem nasekejte nadrobno a dejte je prozatím stranou.
Ve velké míse vyšlehejte olej s vejci a mlékem, přidejte mouku promíchanou s kypřicím práškem a osolte a opepřete podle chuti.
Vytvořte hladké těsto bez hrudek a do něj přimíchejte nasekaný špenát a hříbky pokrájené na plátky. Na závěr přidejte také najemno nastrouhanou goudu.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a každý z nich naplňte asi do 2/3 těstem, muffiny totiž při pečení dost nabudou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde zcela suchá.
Upečené muffiny nechte asi 5 minut odpočinout ve formě, poté je přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Muffiny se hodí jako rychlá večeře, skvěle však chutnají i jako příloha k polévce.
Takové muffiny jsem ještě nikdy nezkoušela, ale určitě to teď napravím. Díky za tip!
Muffiny se špenátem a houbama, to je bezva nápad. Vyzkouším je hned o víkendu!
Páni, tento recept je velmi zajímavý. Vypadá to na skvělý způsob, jak zužitkovat špenát. Děkuji za sdílení.
To zní jako super zdravá večeře! Miluju špenát, určitě si to zkusím udělat co nejdřív.
Moc se mi líbí tento recept, špenát mám ráda a s houbama to musí být skvělá kombinace. Určitě vyzkouším!
Jéé, špenátový muffiny? To zní báječně! Už se těším, až vyzkouším recept. Díky za inspiraci!