Do omáčky se dá spolu s květákem nakombinovat i brokolice nebo jiná zelenina podle chuti. Omáčku můžete dochutit nastrouhanou citronovou kůrou.
Ingredience: 4 porce
● 1 balení špaget
● 300 ml smetany na šlehání
● 50 g parmazánu
● 300 g květáku
● 1 šalotka
● 1 lžička citronové šťávy
● parmazán na posypání
● sůl
● pepř
● 2 lžíce másla
Postup:
Květák oberte na růžičky a uvařte je v osolené vodě na skus. Špagety nebo jiné těstoviny podle chuti uvařte podle návodu. Šalotku nakrájejte najemno. V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo a pak na něm opečte šalotku. Přilejte smetanu a vmíchejte parmazán.
Když je téměř rozpuštěný, vmíchejte květák. Nechte vše společně asi minutku probublávat a poté stáhněte z ohně. Zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Hotovou omáčku podávejte se špagetami. Nakonec posypte parmazánem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč