V Japonsku jsou oblíbené smažené kuřecí kousky, na kterých se nechává kůže. Díky tomu jsou extra křupavé a zároveň šťavnaté a křehké.
Potřebujete:
✿ 4 stehenní řízky s kůží
✿ 2 stroužky česneku
✿ ½ lžíce čerstvého zázvoru
✿ 2,5 lžíce sójové omáčky
✿ ½ lžíce sezamového oleje
✿ pepř
✿ 4 lžíce rýžového vína
✿ 2 lžíce kukuřičného škrobu
✿ 1 vejce
✿ ¼ hrnku solamylu
✿ olej
1. Maso nakrájejte na větší kusy. Smíchejte prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, sójovou omáčku, sezamový olej a rýžové víno a pepř. Maso promíchejte s marinádou a nechte 30 minut odležet.
2. Pak přidejte k masu kukuřičný škrob, vejce a dobře promíchejte, aby byl každý kousek obalený těstíčkem. Kousky masa pak obalte v solamylu, přebytečný oprašte.
3. Vkládejte postupně maso do vyšší vrstvy rozpáleného oleje v pánvi a smažte v 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s citronem, případně s různými dipy, zeleninou či pečivem.
Jsem mile překvapena, jak jednoduchá je příprava smaženého kuřete ve stylu japonské kuchyně. Určitě to vyzkouším při příští večeři s přáteli!
Fíha, nevěděla jsem, že japonské kuře může být tak šťavnaté! Určitě to musím zkusit doma, už se mi sbíhají sliny.