Skvělá chuťovka k pivu, ocení ji jako rychlé občerstvení i mlsní vegetariáni.
Ingredience (na 4 porce):
● 4 středně velké cibule
● 50 g hladké mouky
● 3 vejce
● 2 lžíce vody
● sůl
● ½ kypřicího prášku do pečiva
● olej na smažení
Na dip:
● 180 g bílého tučného jogurtu
● 2 stroužky česneku
● čerstvá petrželka
● sůl ● pepř
Postup:
Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibulové plátky dáme do vařící vody na zhruba minutu a následně vzniklé kroužky necháme okapat.
Nejdříve promícháme vejce s vodou a přidáme kypřicí prášek a pak i mouku a špetku soli.
Na pánvi rozpálíme olej. Cibulové kroužky obalíme v připraveném těstíčku a následně zprudka smažíme dozlatova.
Česnekový dip:
Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Ozdobíme petrželkou.
Příprava: 45 min
Cena: 30 Kč