Tyto netradiční koláče nejsou jen dobrou chuťovkou. Skvěle také nahradí teplou večeři!
Ingredience: na 4 porce
3 velká rajčata
300 g mletého vepřového masa
1 balíček listového těsta (rozválený plát)
4 stroužky česneku
kečup sladký
sůl
pepř
Postup:
Omytá rajčata nakrájejte na plátky a oloupaný česnek prolisujte. Mleté maso osolte, opepřete a na malém množství oleje orestujte. Přidejte česnek a tři lžíce kečupu. Směs nechte vychladnout a připravte si koláčovou formu.
Vyložte ji pečicím papírem, na který rozprostřete listové těsto. Na několika místech jej propíchněte vidličkou. Na těsto klademe masovou náplň a plátky čerstvých rajčat, která potřete zbývajícím česnekem.
Opepřete a posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte ještě vrstvu těsta, případně opět sýr. Slaný rajčatový koláč s masem pečte v předehřáté troubě při 220 °C, dokud okraje koláče nezezlátnou.
Doba přípravy: 45 min
Cena za 1 porci: 28 Kč