Stačí dát všechny ingredience do jednoho pekáče a za pár hodin máte naprosto dokonalý pokrm.
Suroviny:
1 kachna
100 g másla
sůl
2 pomeranče
2 citrony
4 stroužky česneku
150 ml bílého vína
několik snítek tymiánu
50 g krupicového cukru
Postup:
Kachnu důkladně osolte, z pomerančů nastrouhejte kůru na tenké nudličky a česnek nasekejte na plátky. Kachnu umístěte do zapékací mísy a pak ji posypejte pomerančovou kůrou. Vymačkejte šťávu z jednoho citronu, smíchejte s česnekem a směsí polijte kachnu.
Do mísy přidejte snítky tymiánu, víno a na kostičky nakrájené máslo. Pečte hodinu a půl na 180 °C, pak odkryjte a pečte 30 minut. Vymačkejte šťávu z druhého citronu, přidejte cukr a svařte na sirup. Tím nakonec kachnu přelijte.
Náš tip
Kachna výtečně chutná s bramborovou kaší.