Zajímavý recept, kterým překvapíte návštěvu.
Budete potřebovat
Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce, 100 ml vody, špetka soli
Náplň: 1 balíček kysaného zelí, 5 vařených vajec, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 anglické slaniny, 1 zakysaná smetana, 200 g sýru Lučina, snítka kopru a petrželky
Postup
1. Mouku, změklé máslo, vodu, vejce a sůl smíchejte a uhntte tužší těsto.
2. Koláčovou formu vymažte máslem, vysypte moukou a poté vyložte do kruhu vyváleným kusem těsta tak, aby přesahovalo okraje.
3. Zpěňte cibulku se slaninou, přidejte opláchnuté kysané zelí, cukr a sůl a duste pod pokličkou na mírném plameni 15 minut.
4. Nyní rozmíchejte Lučinu se zakysanou smetanou, osolte, přidejte rozmačkaný česnek, kopr a petrželku.
5. Těsto naplňte vrstvou zelí a poté vrstvou smetany s Lučinou.
6. Oloupejte vejce a celé půlky zatlačte do náplně.
7. Pečte 20 minut na 180 C, poté přikryjte alobalem a pečte dalších 20 minut.