Suroviny:
Na korpus:
200 g máslových sušenek
100 g másla
Na karamel:
1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
2 lžíce másla
Na krém:
250 g smetany ke šlehání
250 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
½ lžičky vanilkového extraktu
3 banány
Postup:
Sušenky rozdrťte v mixéru na jemný prášek, smíchejte je s rozpuštěným máslem a natlačte do koláčové formy. Vzniklý korpus nechte asi hodinu chladit v lednici.
Karamelové kondenzované mléko vyšlehejte společně s máslem do hladkého krému, nalijte ho na sušenkový základ a vraťte ho do lednice.
Zatímco se korpus chladí, vyšlehejte smetanu s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem tak, aby vznikla nadýchaná šlehačka.
Korpus vyjměte z lednice, na karamelovou vrstvu rovnoměrně rozložte na kolečka nakrájené banány a potřete je polovinou šlehačky.
Poté si vezměte zdobicí sáček a po celém povrchu vytvořte malé špičky. Dort nechte několik hodin chladit, nejlépe však uděláte, pokud ho v lednici necháte přes noc.
Před podáváním dort vyjměte z formy a ozdobte ho hoblinkami hořké čokolády nebo ho lehce poprašte kakaem.