Skořice v kávě nejenže potěší naše smysly, ale také prospívá zdraví. Proč byste si ji měli dopřávat?
Dodat kávě skořicový nádech je jednoduché. Do namleté kávy můžete před uvařením přidat trochu mleté skořice. Skořicový prášek můžete také přimíchat do mléka před jeho napěněním. Důvod je prostý.

Nižší riziko srdečních chorob
Vědci zjistili, že pravidelné požívání kofeinu, samozřejmě v rozumné míře, pomáhá srdci. Lidé, kteří pravidelně konzumují kofein, mají až o 15 procent nižší pravděpodobnost, že budou postiženi srdečními chorobami. Blahodárné účinky na srdce má také skořice.
Reguluje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a chrání tepny před ucpáváním.
Lepší pozornost a soustředění
Konzumace tohoto koření také může zvýšit schopnost zpracovávat informace a vykonávat mentálně náročné úkoly. Přidáním skořice do kávy získáte energii a budete lépe připraveni řešit jakékoli problémy, které vám den přinese. Navíc mají účinky skořice také velký potenciál v léčbě Alzheimerovy choroby.
Ovlivňuje krevní cukr
Dalším z významných zdravotních účinků skořice je její pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi. Skořice totiž pomáhá zvýšit citlivost buněk k inzulinu. Inzulin pak lépe pracuje a upravuje hladinu cukru a tuků v krvi.
V článku jsem našla spoustu užitečných informací. Skořice v kávě jako dobrý nápad pro zdravé srdce.
Skořici mám ráda hlavně v dezertech, ale nikdy mě nenapadlo ji zkusit v kávě. Určitě vyzkouším!
Zajímavé, jak může být skořice prospěšná pro zdraví. Přidávání do kávy je skvělý tip, vyzkouším to!