Suroviny na 8–10 porcí:
1kg nízkého roštěnce
2 lžíce portského vína
2 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme lístečky tymiánu. Uzavřeme do plastového sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Asi 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Zprudka opékáme celkem asi 5 min.
Pak přeneseme do pekáče a pečeme asi 45–50 min. Hotový roastbeef necháme aspoň půl hodiny odpočívat, aby šťáva rovnoměrně vsákla do masa a maso bylo křehké a šťavnaté. Sendviče rozkrojíme, potřeme majonézou, bohatě obložíme natenko nakrájeným roastbeefem. Navrch dáme lístek hlávkového salátu a přiklopíme.