Kuřecí sekanou můžete připravit i z prsou, ale nebude tolik šťavnatá. Proto do ní přidejte ještě na kostičky nakrájenou slaninu. Sýr můžete použít i balkánský. Solte poté už jen opatrně, sýr je velmi slaný.
Ingredience: 4 porce
700 g mletých kuřecích stehenních řízků
1 vejce
5 lžic ovesných vloček
150 g goudy
hrst čerstvých žampionů (v sezoně použijte lesní houby)
sůl
pepř
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička hořčice
1 cibule
lžíce másla
Postup:
Na másle opečte na kousky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony. Vmíchejte petrželku, špetku kmínu a ještě krátce vše prohřejte. Poté stáhněte směs z ohně a nechte vychladnout. Do mísy dejte maso, vejce, ovesné vločky a hořčici.
Směs dobře promíchejte, osolte a opepřete. Poté přidejte směs z pánve a nahrubo nastrouhaný sýr. Opatrně promíchejte a vytvarujte sekanou. Dejte ji do olejem vymazaného pekáčku.
Sekanou pečte asi 50 min v troubě předehřáté na 180 0C. Podávat můžete s bramborem nebo s tmavým chlebem.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 35 Kč