Pokud jste v dietním režimu, použijte krůtí maso a jako přílohu brambory.
Ingredience: 4 porce
● 800 g vepřové plece
● 2 cibule
● 2 lžíce sádla
● 2 stroužky česneku
● sůl, pepř
● 1 červená paprika
● 1 lžička drceného kmínu
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 500 g kysaného zelí
● 2 bobkové listy
● 1 l vývaru
● 200 ml smetany
● zakysaná smetana k podávání
Postup:
V hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Vmíchejte na kostičky nakrájené maso a opečte ho. Přidejte nasekaný česnek, osolte, vmíchejte papriku, krátce opečte, poprašte moukou a zarestujte.
Vše zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste maso pod pokličkou do poloměkka asi 30 min. Přidejte vymačkané a pokrájené zelí, nakrájenou papriku, zbylý vývar a trochu nálevu ze zelí. Duste 30 min, až maso změkne. Vmíchejte smetanu a provařte 5 min, aby se chutě propojily.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 80 Kč