Tuňák chutná v salátu skvěle. Používejte naložený v oleji, který je chutnější. Salát bude vypadat dokonale i s křepelčími vajíčky.
Ingredience: 4 porce
● 150 g rukoly
● 2 konzervy tuňáka
● 4 vařená vejce
● 1 červená cibule
● hrst černých oliv
● 1 lžička hrubozrnné hořčice
● 4 lžíce olivového oleje
● 1 lžíce citronové šťávy
● sůl
● pepř
Postup:
Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Z tuňáka slejte olej. Cibuli nakrájejte na kolečka a račata na čtvrtinky. Do mísy dejte rukolu. Přidejte rajčata, cibuli, olivy a promíchejte. Poté jej rozdělte na talíře. Přidejte tuňáka a vejce.
Salát osolte, opepřete a nakonec přidejte zálivku z oleje, hořčice a citronové šťávy.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 45 Kč