Rychlý a jednoduchý salát se svěží chutí můžete jíst samotný nebo jako přílohu k hlavnímu chodu. Výborný bude například ke grilovanému masu.
Potřebujete:
✿ 200 g kuskusu
✿ 400 ml vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 70 ml olivového oleje
✿ 2 rajčata
✿ 80 g černých oliv
✿ hrst čerstvé petrželky
✿ hrst čerstvé bazalky
1. Kuskus nasypejte do vhodné nádoby a zalijte vařícím vývarem – může být i z kostky bujonu. Přikryjte pokličkou a nechte asi 10 minut stát.
2. Mezitím omyjte rajčata a nakrájejte je na menší kousky. Hotový kuskus dejte do misky, dochuťte solí a pepřem, přidejte olivový olej, nadrobno nasekanou petrželku a promíchejte.
3. Nakonec přidejte nakrájená rajčata a scezené černé olivy. Kuskus jen lehce načechrejte vidličkou. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a ihned podávejte. Salát je vynikající teplý i studený.