Potřebujete:
200 g směsi listů různých salátů, baby špenátu a čekanky, 2 kuřecí prsní řízky, 1 granátové jablko, 2 pomeranče, hrst pekanových ořechů, balzamikový ocet, olivový olej, sůl, pepř
Postup
Menší listy salátu, čekanky a špenátu vložte do mísy, větší listy natrhejte na kousky o velikosti sousta. Z granátového jablka vyberte semínka.
Z jednoho pomeranče seřízněte slupku i s bílou blankou a poté vykrájejte dílky tak, abyste získali filátka bez blanky.
Kuřecí řízky osolte a opepřete a na lžíci oleje je na pánvi osmahněte dozlatova. Z druhého pomeranče vymačkejte do misky šťávu. Přidejte dvě lžíce oleje, dvě lžíce balzamikového octa, pepř a špetku soli. Vše důkladně promíchejte.
Lehce vychladlý řízek nakrájejte přes vlákno na kousky o velikosti sousta. K salátu do mísy přidejte pomerančová filátka, granátové jablko, pekanové ořechy a upečené kuřecí maso. Vše přelijte zálivkou, lehce promíchejte a podávejte.