Potřebujete:
menší vodní meloun, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci vločkové mořské soli, mletý pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 0,5 dkg sýru feta, 4 listy zeleného salátu, 2 hrsti polníčku, 1 červenou cibuli, bazalku na ozdobu
Postup:
Meloun nakrájejte na asi 3 cm silné trojhránky a potřete je olejem. Mřížku grilu potřete olejem, na rozpálený rošt položte melounové plátky a grilujte asi 3 až 4 minuty z každé strany, až se na něm objeví zřetelné mřížky.
Melouny sundejte, dochuťte je solí, pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Na talíře rozdělte listy salátu a polníček (můžete použít i mix salátů) a kolečka cibule. Na salát položte grilované trojúhelníčky melounu a posypejte nadrobeným nebo na kostičky nakrájeným sýrem feta a ozdobte bazalkou.