K přípravě tohoto svěžího a křupavého salátu se nejlépe hodí čerstvý chřest od českých pěstitelů.
Potřebujete:
500 g zeleného chřestu, 1 svazek ředkviček, 3 hrsti baby špenátu, hrst čerstvého cukrového hrášku, hrst opražených lískových oříšků, 150 g kozího sýra, bazalku, petržel, olivový olej, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce medu, sůl ,pepř
Postup
Z chřestu odkrojte zdřevnatělé konce a stonky nakrájejte na kousky o délce asi 7 cm. Ředkvičky nakrájejte na plátky.
V míse promíchejte chřest, ředkvičky, špenát, hrášek, lískové oříšky, lístky bazalky a nasekanou petrželku.
V další menší misce pak velmi důkladně promíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med se solí a pepřem. Salát posypte rozdrobeným či na kousky pokrájeným kozím sýrem a nakonec jej přelijte připravenou zálivkou. .