Raději než tvaroh ve vaničce použijte klasickou kostku balenou v alobalu.
Suroviny na 4 porce:
asi 1 kg jahod, 500 g tučného tvarohu, 80 g hrubé mouky, 40 g cukru krupice, 1 vejce, špetka soli
Na zdobení:
Rozpuštěné máslo, strouhaný tvrdý tvaroh, cukr moučka
Postup:
1. V míse důkladně promícháme tvaroh, mouku, cukr, vejce a přidáme špetku soli. Z vypracovaného těsta vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Z nich odkrajujeme kousky, do nichž uděláme důlek a vložíme jahodu. Tu pak zabalíme a uděláme knedlík.
2. Knedlíky vkládáme do osolené vroucí vody. Opatrně je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou nad hladinu. Přendáme je do cedníku a necháme chvíli okapat.
3. Servírujeme posypané cukrem a strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme dozdobit zbylými jahodami a lístkem čerstvé máty.