Měkoučký piškotový korpus plněný marmeládou a nadýchanou šlehačkovou náplní.
Potřebujete:
90 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 130 g cukru, 3 vejce, 2 lžíce horké vody, 200 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod, jahodovou marmeládu
Postup:
Z bílků vyšlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte žloutky, vroucí vodu, cukr a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem do obdélníkového tvaru a pečte při 190 °C 13–15 minut dozlatova.
Čistou utěrku namočte, vyždímejte a posypejte trochou cukru krupice. Upečený plát těsta překlopte na utěrku, sundejte pečicí papír a pomocí utěrky korpus srolujte. Nechte 10 minut vychladnout. Mezitím ušlehejte smetanu s trochou cukru do pěny.
Vychladlou roládu rozrolujte, potřete marmeládou a krémem, přidejte kousky jahod. Pomocí utěrky opět srolujte a dejte do lednice 20 minut ztuhnout. Dozdobte jahodami.