Suroviny:
1 kapří hlava
500 g odřezků z kapra
75 g jiker
½ kg kořenové zeleniny
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
Postup:
Kapří hlavu očistěte a zbavte očí. Vložte ji do hrnce, přidejte rybí odřezky a polovinu kořenové zeleniny nakrájenou na velké kusy.
Zalijte vodou, přidejte koření a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte plamen a vývar vařte bez pokličky asi půl hodiny. Poté ho sceďte a oberte maso.
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli se zbylou zeleninou nakrájenou na drobné kostičky. Jakmile zezlátne, zasypejte ji moukou. Vše zalijte vývarem, přidejte jikry a asi 15 minut povařte. Do hotové polévky přidejte kapří maso.