Chuť masa zvýrazněná chutí medu uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.
Potřebujete:
500 g rumpsteaku
Na marinádu:
5 lžic olivového oleje, 3 lžíce mletých ořechů, 50 g medu, kůru z 1 limetky, šťávu z ½ limetky, 2 lžíce kvalitní sojové omáčky (japonského typu), 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky, sůl, pepř
Postup
Všechny suroviny na marinádu dejte do misky a důkladně promíchejte. Poté jí potřete maso a dejte je do chladničky na 2 hodiny marinovat.
Marinované maso opékejte na rozpálené pánvi se silnějším dnem přibližně jeden a půl minuty z každé strany. Pokud je necháte opékat kratší dobu, budete mít steak krvavý, pokud delší, pak propečený.
Steak podávejte s opečenými bramborami nebo zeleninovým salátem. .