Je krásně krémové a sladko-slané. Toto rizoto se určitě stane vaším oblíbeným
Suroviny:
150 g rýže arborio
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
2 dl bílého vína
1 větší hruška
2 lžíce medu
sůl, pepř
100 g nastrouhaného parmazánu
2 lžíce mascarpone
Postup:
V pánvi si rozehřejte olej. Přidejte cibulku nakrájenou na kostičky, a jakmile začne zlátnout, přidejte do pánve rýži. Vše zalijte 1 litrem vody a nechte deset minut probublávat. Mezitím si hrušku nakrájejte na plátky.
Do jiné pánve přidejte kapku oleje a poklaďte plátky hrušky. Zalijte ji medem a nechte ho zkaramelizovat. Hrušky poté vyndejte. Do rýže přidejte víno, sůl a pepř. Až se víno odpaří, do rýže vmíchejte oba druhy sýra. Rizoto servírujte s plátky hrušky.
Já miluju experimentování s rizotem, takže tohle musím rozhodně zkusit. Díky za inspiraci! Jen s tím vínem budu asi opatrná, nejsem si jistá, jestli ho mám doma dost. Dá se to třeba nahradit něčím jinym?
Tohle rizoto zkusím udělat už tento víkend. Zní to skvěle, fakt mě to zaujalo. Jen mám dotaz, máte nějaký tip, jak dělat, aby se mi to hrušky nepřipálili? Vždycky se mi něco takhle choulo 😀
Musim říct, že rizoto s karamelizovanou hruškou je fakt originální nápad. Určitě to vyzkoušim. Jen mi příjde, že 1 litr vody je moc, ne? Vždycky jsem myslela, že rizoto má bejt takový to krémovější. Ale možná to tak má bejt.
Wow, tohle vypadá na fakt dobrý pohoštění. Nikdy by mě nenapadlo dát do rizota hrušky, ale asi to musí dávat skvělou chuť. Jen mám dotaz, jde to i s jinou rýží než arborio? Doma mám zrovna jenom basmati.
Teda, tohle musí bejt boží. Už dlouho hledam něco novýho do repertoáru a tohle vypadá lákavě. Fotka by nebyla? Chci vidět, jak by to mělo nakonec vypadat. Ale co, zkusím to i bez obrazku, recept zní super!