Tahle nenápadná surovina může být hvězdou kuchyně. Na zdobení můžete použít bylinky a různé druhy sekaných ořechů.
Ingredience: 4 porce
250 g rýže na rizoto
500 g červené řepy
1 cibule
olivový olej
150 ml suchého bílého vína
1 l zeleninového vývaru
70 g parmazánu
Postup:
Nejdřív dejte vařit červenou řepu. Nechte ji vcelku a vařte v osolené vodě asi hodinku. Poté nechte vychladnout. Oloupejte ji, nakrájejte na kousky a rozmixujte na jemné pyré. Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Nechte ji zesklovatět.
K cibuli přidejte rýži a nechte ji důkladně obalit v tuku. Poté zalejte vínem a nechte ho odpařit. Přidejte trochu vývaru a nechte probublávat pod pokličkou, než se tekutina vsákne. Poté přilijte další část. Takhle to opakujte, dokud není rýže na skus.
Podle potřeby dolévejte vývar. Nakonec vmíchejte řepové pyré. Přisypte parmazán nastrouhaný nahrubo, promíchejte a nechte rozpustit. Dosolte a opepřete dle chuti. Na zdobení použijte na plátky nakrájenou řepu, semínka, bylinky nebo bylinkové pesto.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 25 Kč