Kostky z kynutého těsta s alkoholovou náplní a čokoládovou polevou jsou luxusním moučníkem.
Suroviny
Na těsto – 500 g hladké mouky – 2 lžíce moučkového cukru – 1 lžíce prášku do pečiva – 1 vanilkový cukr – 250 g másla – 4 žloutky – 100 ml mléka – 20 g droždí – špetka soli
Na náplň – 250 g mletých vlašských ořechů – 250 g moučkového cukru – 40 ml rumu – 4 bílky – čokoládová poleva + 50 g mletých vlašských ořechů
Postup
1. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte rozměklé máslo, žloutky a v mléce rozpuštěné droždí. Vypracujte těsto, které rozdělte na tři díly.
2. Na náplň smíchejte cukr s ořechy a rumem a zvolna vmíchejte sníh z bílků.
3. Těsta vyválejte. Jeden plát přeneste na vymazaný plech. Potřete ho polovinou náplně, položte druhý plát, potřete zbytkem náplně a přikryjte třetím plátem. Pečte při 170 °C asi 30 minut.
4. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou a posypte ořechy
.