Překvapte manžela nebo vaši návštěvu pokrmem, který dozajista ještě neochutnali.
Suroviny:
800 g hovězího předního
1 malá dýně Hokkaido
500 ml hovězího vývaru
3 dcl červeného vína
2 bobkové listy
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 velké mrkve
1 velká cibule
3 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
2 lžíce třtinového cukru
kousek řapíkatého celeru
Postup:
Maso osolte, opepřete a zaprašte moukou. Ve velkém kastrolu na dvou lžicích oleje orestujte maso a poté ho vyjměte. Přidejte do hrnce na menší kostky nakrájenou mrkev, cibuli a celer. Přidejte bobkový list, worcesterskou omáčku, protlak a cukr a 5 minut míchejte.
Přilijte vývar a víno a pokrm přiveďte k varu. Vařte zhruba hodinu. Přidejte do pokrmu nakrájenou dýni a vařte dalších 20 minut. Pokrm osolte a opepřete. Podávejte se šťouchanými bramborami.
Náš tip
Chcete pokrm naservírovat stylově? Ragú hostům podávejte ve vydlabané dýni.