Tatarák z vařené řepy je lehký a hodí se k sýrovým i masovým pokrmům, třeba jako příloha.
Suroviny:
2 větší řepy
2 stroužky česneku
2 lžíce balzamikového octa
čerstvě mletý pepř, sůl
2 lžíce sýra cottage
1 lžíce olivového oleje
pár lístků čerstvé rukoly
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup:
Řepu omyjte a uvařte ji doměkka. Poté ji nechte zchladnout. Následně ji oloupejte a nastrouhejte do větší mísy a dochuťte utřeným česnekem, olivovým olejem, balzamikovým octem, solí a pepřem.
Poté nechte řepu odležet v lednici. Sýr cottage lehce ochuťte solí a pepřem a pak ho smíchejte s řepou.
Tatarák dochuťte dvěma lžícemi nastrouhaného parmazánu. Nakonec dozdobte tatarák trochou parmazánu a lístky čerstvé rukoly. Tatarák nejlépe chutná s čerstvým nebo opečeným chlebem, případně s křupavou bílou bagetkou. Přejeme vám dobrou chuť!